pondělí 8. srpna 2016

Obětuj knihu TAG





Kaccenka a Mona nám vymyslely pár situací, které si žádají obětovat nějakou knihu a vy se můžete vyřádit tak, že jako oběť zvolíte knížky, které nemáte rádi.


Přeji mnoho zábavy!





Scénář č. 1: Útok zombie
Zrovna jsi v knihkupectví, když se všude okolo tebe začnou nořit zombíci. Všichni zákazníci jsou uvězněni mezi stohy knih a nemají žádnou šanci na útěk. Ty už jsi zatlačený/á v rohu a vnímáš jen pach shnilého masa a šouravé kroky mrtvol. Panikaříš a dělí tě jen krůček od toho, že se sklátíš k zemi a uděláš ze sebe večeři, když se najednou ozve hlas managera obchodu, který ti dodá naději. Vojáci totiž zjistili, že zombie nesnáší přehodnocované knihy! Ty se okamžitě rozeběhneš mezi regály a kličkujíc mezi hnijícími těly hledáš knihu, kterou všichni milují, ale ty ji jednoduše nemůžeš vystát. Jakou knihu čapneš a omlátíš jí překvapenému zombíkovi o hlavu?


Pro mne je to rozhodně 50 odstínů čehokoliv Na knihy jsem se hrozně těšila a věřila, že to budou skvělé. Ale já u nich umírala!! Nebavily mě. Knížky jsou snůška hloupých řečí! O sexu tam není nic moc a BDSM? Co prosím? Fifty mi hnulo žlučí tak že se mi zamotala někam do páteře. Každý deníček 18ti leté slečny bychom mohli nazvat super porno románem, ale toto opravdu NE! Jenom jsem o tom začala psát a už jsem zase na knihy naštvaná. ŠKODA PAPÍRU NA TAKOVOU BLBOST!




Scénář č. 2: Šílený liják
Právě jsi vyšel/a z kadeřnictví se svým vysněným účesem. Procházíš se po ulici, necháváš lidi zírat na své dokonalé vlasy, když v tom začne pršet. Jenomže to není jen aprílový deštík. Je to obrovský slejvák, jaký svět ještě neviděl. Z nebe se snáší litry vody a jediné. na co myslíš, je tvůj nový účes, který tě stál celou výplatu. Jaké pokračování knihy obětuješ a použiješ jako deštník?
 
Nádherná temnota to byl opravdu omyl. Třetí díl je tedy mnohem lepší, ale tohle pro mě bylo zdlouhavé, nudné čtení. Kniha neměla pořádný děj. Jen se vlekla. Až ke konci se začalo něco málo dít, ale bohužel jinak nestála za to.






Scénář č. 3: Šílená hodina s učitelem
Jsi na hodně literatury a profesor se rozplývá nad jednou známou klasickou knihou. "Tahle kniha úplně změnila světovou literaturu!" prohlašuje a vyzdvihuje knihu do nebes. Tebe to ale vůbec nebere. Nejen, že se tohle vychvalování nedá poslouchat, ale ty ani za mák nesouhlasíš. Protože máš vlastní zkušenosti. Jakou klasickou knihu bys mrskl/a po svém profesorovi a rozkřičel/a ses na celou třídu o tom, jak tahle kniha stojí za houby?


Evžen Oněgyn byl pro mě za trest. Musela jsem ho přečíst za jeden den, jelikož jsem zapomněla že další den mám odevzdávat čtenářský deník. Já tu knihu nenáviděla od prvního verše až k poslednímu. Nejmíň 30x jsem ji za dobu čtení musela zavřít a jít se uklidnit. Donutit se zpět ke knize bylo těžké. A musím přiznat že jsem se vztekala jako malé dítě.





Scénář č. 4: Doba ledová
Úžíváš si skvělé odpoledne v knihovně. Procházíš se mezi stohy knih a všude se vznáší ta dokonalá vůně papíru potištěného slovy. Když najednou BUM! Celá země je pokrytá vrstvami sněhu a nikde není nic jiného než ledová pustina. Teploty nezastavitelně klesají a tvůj dech ti mrzne u pusy. Najednou zjišťuješ, že tvou jedinou možností je začít pálit knihy. Jakou svou nejneolíbenější knihu bys spálil/a první a vůbec by ti nebylo líto, že se změnila v hromádku popela?

Ono nalijme si čistého vína. Já bych si klidně s celou Twilight ságou vydláždila chodník. Chápu že pro někoho to tak není, ale mě ten příběh prostě nenadchnul. Vím že jsem teď naštvala asi miliony čtenářů a milovníků. Omlouvám se, ale Stmívání a zbylé části já prostě nemůžu vystát. Myšlenka je to pěkná, na můj vkus bohužel špatně napsaná. 

Omlouvám se jestli jsem někoho naštvala nebo urazila výběrem knížek, ale tak to pro mě prostě je :) Uvidíme ... třeba se to časem změní. Já moc děkuji holkám za poutavý TAG a vzkazuji → jen tak dál slečny!


Žádné komentáře:

Okomentovat