neděle 5. února 2017

Knižní přírůstky za měsíc leden

Nový rok, nový měsíc a s tím jsou spojená i nová předsevzetí. Musím přiznat, že i já jsem si jich pár dala, i když jsem to nikdy dřív neudělala. Jedním z nich byla i NÁKUPOVÁ KNIŽNÍ STOPKA. No moc mi to nevyšlo. Vyšly nové knihy, přišly velké slevy a já prostě neodolala. Problémem je, že knihy se mi už nevejdou ani do jedné knihovny, takže teď opravdu už nákupy musí přestat. Štěstí je, že se za tři měsíce stěhujeme z bytu do většího baráčku. Tam už bude místa mnohem víc a já budu moci zase vesele utrácet. Ale teď už k novým knihám uplynulého měsíce.


Hned jak vyšla kniha Čáry života, už jsem utíkala do knihkupectví a knihu si koupila. Celá předchozí série Divergence se mi moc líbila tak jsem byla zvědavá, jak bude vypadat další kniha. Samozřejmě mne přepadlo velké nutkání hned si koupit další knihy. Z úsporných důvodů jsem zašla do slev a říkala si: Třeba si nic nevyberu, nic mě nezaujme. No ... dopadlo to asi tak, že jsem ukořistila další dvě knihy od nakladatelství Cooboo a to Krvavou cestu a hned její druhý díl Pustina. Myslím, že obě dvě knihy mě vyšly na méně než sto padesát korun, což je krásná cena. Vesele jsem mířila ke kase šťastná že budu mít v knihovně zase nové kousky. No a když jsem procházela novinkami zakopla jsem o Illuminae. Všichni tu knihu chválí, milují ji. No a byla moje.


Pak jsem měla pár dní útlum. Řešila jsem hlavně zkouškové, učení a bohužel neměla ani moc času na čtení. Jednou v práci na denní službě (kde sedím celý den u počítače a občas mám čas brouzdat po internetu) na mě facebook vybafl, že dobreknihy.cz mají velké slevy. Říkám si, kouknu se, třeba se mi nic líbit nebude. Nakonec moje objednávka i s poštovným činila něco málo přes sedm stovek za sedm knih.

Objednala jsem si sérii VěkX první a druhý díl po kterém jsem už dlouhou dobu pokukovala ve slevách v Neoluxoru dále knihu Co bude dál, která mne velmi zaujala svou anotací.
Pak jsem ještě přihodila první a druhý díl od mladé české autorky Osm světů seznámení a Včelí lid. Poslední dvě knihy jsou od autorky Laini Taylor Dny krve a hvězdného třpytu a Dcera kostí a dýmu. Po těchto knihách jsem koukala už nějaký čas tak bylo jasné, že u mne zanedlouho skončí.




Anotace (zdroj)
Dramatický příběh o přežití, ztrátě domova a bezmoci doprovází mimořádně originální grafické zpracování dokumentů, e-mailů, vojenských zpráv a novinových článků. Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku...






Anotace (zdroj)
Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, kde mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Akos a Cyra jsou pro ten svůj zneužíváni. Cyra má dar bolesti a síly a její bratr, tyran vládnoucí celému válečnickému národu, její sílu používá k tyranizování nepřátel. Akos pochází z mírumilovného národa a pro rodinu by obětoval i vlastní život. Dokáže si Cyra s Akosem navzájem pomoci, nebo přinese jeden druhému zkázu?





Anotace (zdroj)
Saba žije u Stříbrného jezera – pustiny zpustošené neustálými písečnými bouřemi – kde se její rodina snaží přežít a neustále naráží na pozůstatky dávno zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou její milované dvojče Lugha a zabijí jejího otce, Saba se vypraví osvobodit bratra a pomstít otce. Cestou potkává pestrou společnost dobrodruhů, pašeráků a samozřejmě i Jacka, úžasného a nesmírně drzého kluka. Saba během svého putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou, ale naopak skvělým bojovníkem, který má schopnost změnit deformovanou společnost zevnitř… 
Krvavá cesta je román plný akce, napětí a dobrodružství. 
Román, který vás uhrane.

Anotace (zdroj)
Saba doufala, že se její svět vrátí do normálu poté, co porazila Tontony a zachránila svého bratra Lugha. Všichni teď míří na západ za lepším životem a toužebně očekávaným setkáním s Jackem. Avšak nový, mnohem nebezpečnější nepřítel je na vzestupu a postupně buduje svou vizi nového světa, kde jeho odpůrci nemají co dělat. A jaká je vlastně pravda o Jackovi? Opravdu je tím, za koho se celou dobu vydával? A kam až je Saba ochotna zajít, aby dostala to, co chce?





Anotace (zdroj)
Internetovému voyeurovi nestačí oběť sledovat. Chce o jejím osudu rozhodnout…Bývalý univerzitní profesor Adrian Thomas prožívá nejdramatičtější den svého života. Nejprve se od lékaře dozví, že trpí vzácnou chorobou, kvůli níž bude postupně ztrácet paměť a do několika let zemře. A cestou z ordinace se stane svědkem únosu mladé dívky.
Šestnáctiletou Jennifer drží v zajetí zvrácený pár, který provozuje webovou stránku s názvem Co bude dál. Z unesené dívky je teď pouhé Číslo čtyři, jehož utrpení mohou prostřednictvím internetu sledovat tisíce diváků. Stačí zaplatit a být dostatečně otrlý a zvrácený. Nic víc není zapotřebí k tomu, aby se voyeuři mohli ukájet dívčiným utrpením a spolurozhodovat o jejím dalším osudu. Policie je bezradná a profesor si uvědomuje, že pokud nezačne rychle jednat, unesenou dívku se už nepodaří najít živou. Muž, jehož život se chýlí ke konci, bojuje o záchranu dívky, která má celý život před sebou.

Anotace (zdroj)
Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji její pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne.





Anotace (zdroj)
Karou konečně získá odpověď, kterou hledala snad odjakživa. Mladá, talentovaná a tak trochu záhadná studentka pražské výtvarné školy a chráněnkyně netvorů konečně ví, kým je – a čím je. Ovšem s tímto zjištěním souvisí i pravda, za jejíž smazání by dala cokoliv… Zamilovala se do nepřítele a on ji zradil, a za to trpěl celý svět.
Karou se teď musí rozhodnout, jak daleko zajde při pomstě svého národa chimér. Ve strhujícím tajemném příběhu o zlomeném srdci, velikosti krásy a plném krutých rozhodnutí se Karou a Akiva ocitnou na protilehlých stranách opět rozhořelé, již odvěké války. Zatímco Karou a její spojenci se v zemi prachu a hvězd snaží vybudovat novou armádu chimér, Akiva svádí vlastní boj: boj za vykoupení, za vlastní svědomí a naději. Je však možné vzkřísit naději z popela jejich společného a zničeného snu?
Kniha navazuje na první díl Dcera kostí a dýmu stejnojmenné, v knižním fantasy světě oceňované trilogie. 

Anotace (zdroj)
Český knižní thriller teprve třináctileté autorky se odehrává v současném New Yorku a vypráví příběh sedmnáctileté Ley Layerové, obyčejné středoškolačky, kterou kromě zvláštních temných snů nic netrápí. Jedné noci se Lea vzbudí z noční můry a nechtěně vyslechne rozhovor své adoptivní rodiny, ze kterého pochopí, že její rodiče, bratr Fred i sestra Samantha jsou Osmisvěťané, což znamená, že pocházejí z úplně jiné galaxie. Velká propast, která ji v tom okamžiku oddělí od jejího dosavadního života, se ještě prohloubí, když Leyin otec, policista Thomas, přivede zcela nečekaně do jejich navenek poklidné domácnosti tajemného mladíka Harryho, který k velké nelibosti Freda zabere pokoj pro hosty. To vše by samo o sobě nebyla až taková katastrofa, kdyby se však sympatický a pohledný Harry neživil jako nájemný vrah... Následující události změní veškeré dění kolem Ley na neskutečný akční film. Záhy totiž Harry mizí z jejího života ještě dramatičtěji, než se objevil a k jeho nalezení musí Lea překonat překážky, o jakých se jí nezdálo ani v těch nejděsivějších snech. První díl z připravované trilogie „Osm světů“.

Anotace (zdroj)
Včelí lid je druhá kniha akční fantasy série Osm světů mladé české autorky Marcely Remeňové. V jejím příběhu se opět setkáváme s Leou Layerovou, která se hned poté, co přežije vlastní smrt, teleportuje se svojí rodinou a záhadnou Larou na vzdálených Osm světů, a všichni se tak ocitnou ve válce Osmisvěťanů a tajemných hmyzích stvoření. Podivné sny i nečekané setkání s krutým včelím mužem Lee napoví, že příčiny i řešení války se skrývají u pradávných stvořitelů potens. Lea, která touží zjistit, kým vlastně je, opouští své blízké a vydává se do rukou včelí královny Enory. Nevyhne se však ani boji svých citů a řeší nejen vztah k agentovi Benovi, ale i k nájemnému vrahovi Harrymu, který se sice snaží držet co nejdál od všech událostí kolem Layerových a buduje si na Zemi v drsném mafiánském prostředí kariéru nájemného zabijáka, ale nakonec i jeho donutí nenadálé okolnosti přesunout se na Osm světů, kde se setká s Leou, včelím lidem i svojí dávno zapomenutou minulostí.

Anotace (zdroj)
Když vyženeme bohy z našeho světa, jednou se stejně vrátí. A pomsta bude krutá. V blíže neurčené budoucnosti se vinou náboženských extrémistů svět dostal nebezpečně blízko k samotné hranici zkázy. Následný vývoj událostí připravil velkou chvíli pro Justina Marche, detektiva se specializací na náboženské skupiny, který byl ovšem po zásadním profesním selhání poslán do exilu. Sám je překvapen, že dostává druhou šanci, a v doprovodu Mae Koskinenové se vrací do Republiky spojené severní Ameriky, aby tam splnil nejvýznamnější misi svého života. Mae byla vychována jako příslušnice aristokratické kasty, ovšem nyní je členkou nejelitnější a nejděsivější jednotky v armádě. Vyniká nejen uměle vylepšenými schopnostmi a reflexy, ale také mrazivě dokonalou krásou, což je paralyzující kombinace – zejména pro samotného Justina. Společně jsou nasazeni k případu série rituálních vražd a oba si brzy uvědomí, že je pátrání vystavilo strašlivému nebezpečí. Jak totiž jejich vyšetřování pokračuje, shlukují se kolem nich neznámí nepřátelé. Justinovi a Mae se brzy potvrdí neblahé tušení, že kdesi v neznámu se chystají k úderu tajemné mocné síly: vyčkávají na svou šanci zmocnit se vlády nad světem. A pokud se jim to podaří, lidé se stanou pouhými figurkami na šachovnici samozvaných bohů.

Anotace (zdroj)
Justin a Mae nadále plní svou misi, pak ovšem dojde k zásadnímu zlomu v běhu událostí. Jsou přiděleni k delegaci Luciana Darlinga, Justinova starého přítele a zároveň tak trochu protivníka.Společně se vydávají na území Arkádie, nebezpečného souseda RUNA.
V tamní společnosti jsou ženy stále majetkem mužů a náboženství a vláda splývají v jedno. Justin, který se sám ještě těžce smiřuje s vlastním bohem,zde objevuje skutečně mocné síly.Mezitím Mae, která jen velmi neochotně hraje roli Justinovy milenky, plní vlastní soukromou misi: hledá svou nevlastní neteř, které se její rodina před lety zřekla a nechala ji unést za hranice.
Ani jeden z našich hrdinů si zpočátku nevšimne, že jejich snaha zastavit v Arkádii návrat bohů může být velmi brzy zmařena... 

A jaký byl tvůj leden? Nakupoval/a jsi nebo jsi vydržel/a a nepodlehl/a?? :)

1 komentář:

  1. Sérii Krvavou cestu mohu jen a jen doporučit, proto si nezapomeň pořídit i poslední díl: Planoucí hvězda. Osobně jsem ze série byla nadšená, skvěle se četla a především neskonale rychle. Byl občas boj čtení vůbec odložit. Hluchá místa nejsou a o akci není nouze - ta série/příběh je krutý. Dost. I kapku romantiky se najde, což já můžu :). Svým způsobem jsem si to zamilovala a především jednu zápornou postavu - DeMala. Nejdřív jsem si knihy půjčila z knihovny a úplně mě pohltili, takže... Tyhle celkem tři knížky jsem nemohla nemít. Proto mají své čestné místo v mé knihovničce a mé obrovské doporučení! :) Dle tvého profilu na DK jsi tohle ještě nečetla - není na co čekat. :) Doufám, že se bude líbit.

    OdpovědětVymazat